הוסף למעודפים תכניס את זה טוב טוב למועדפים שלך !!!
| לחץ לפתיחה | איך מזמינים? |
שירות לקוחות
| משלוחים, משלוחי אוכל
משלוחים - משלוחה
בתיאבון אורח / התחבר / הרשם משלוחי אוכל ראשי | מסעדות מועדפות שלי | מסעדות באזור שלי | הזמנות קודמות | עדכון פרטים אישיים

מתכונים

עמוד הבית

מתכון של "חציל מעושן"

 

חומרי גלם:

 

1 חציל בלאדי

1 כוס טחינה גולמית(עדיף מסוג אל ארז)

1 עגבנייה

1 פלפל חריף

פטרוזיליה

מלח גס

שמן זית

מיץ לימון טרי
סילאן

 

אופן הכנה:

 

טחינה-

כוס טחינה

חצי כוס מי קרח

3 כפות מיץ לימון טרי

1 כף מלח גס

 

עגבניות-

מגרדים בפומפייה לרסק

 

חציל-

לשרוף את החציל על להבה גלויה, לאחר מכן לקלף ולחתוך לקוביות

 

סידור המנה-

מניחים טחינה בקערה, מסדרים את החציל השרוף במרכז הקערה, מתבלים במלח גס וסילאן  (את החציל)

מסדרים מסביב לחציל רסק עגבניות, פלפל חריף פרוס, שמן זית ולקישוט פטרוזיליה



בתיאבון 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

______________________________________________________________________________________

 

 

 

מתכון למנה תאילנדית: "קאיהו קיו וואן"

תבשיל קארי ירוק (פיקנטי) עם עוף חצילים, חלב קוקוס, שעועית ירוקה, כוסברה ובזיליקום.

מוגש עם אורז מאודה.

מרכיבים:

150 חזה עוף.

45 גר מחית קארי ירוק.

250 גר קרם קוקוס 28%

20 גר כוסברה

50 גר שעועית ירוקה טריה

100 גר חצילים

5 עלי בזיליקום 

6 עלי תרד ( או תורכי או תאילנדי)

25 גר סוכר

5 גר מלח

אופן הכנה:

הכנות מקדימות:

*חותכים את החצילים לקוביות וחולטים אותם במיים.

*חזה עוף צולים בגריל או מחבת פסים ללא שמן או תיבול וחותכים לרצועות.

*כוסברה קוצצים דק דק דק כמה שיותר ניתן לטחון.

*שעועית ירוקה חותכים לאורך של 2-3 ס"מ.

שלבי הכנה:

* מרתיחים 100 cc מים בקלחת ( סיר גדול על מנת לעבוד עם להבה גבוהה )

* מוסיפים את הקארי ירוק ומערבבים ("פותחים את הרוטב")

* לאחר פתיחת הרוטב מוסיפים את הסוכר והמלח.

* לאחר רתיחה מוסיפים את החלב קוקוס וממשיכים לערבב ולאחד את הרוטב.

* לאחר שהרוטב אחיד ורותח מוסיפים את העוף והשעועית הירוקה

* מערבבים ולאחר דקה להוסיף את החצילים כאשר הרוטב מבעבע וחם מוסיפים את הירוקים

* כוסברה תרד ובסוף את הבזיליקום מערבבים ומוצאים (לא לבשל יותר מדי עם הירוקים ממש לפני ההוצאה)

*יוצקים הכל  לקערת הגשה ומגישים.

* נהוג להגיש את המנה עם אורז מאודה.

   בתאבון!

 

 ניתן להכין את המנה עם עוף/בקר/טופו או פירות ים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________________________

 

 

מתכון  להכנת סינייה של טלה עם ירקות שרופים באש של אסף דוקטור

 

 

  

חומרים ל: 4־6 סועדים:

 

חציל בלאדי גדול

 

3 עגבניות גדולות בשלות

 

3 בצלים לבנים בינוניים עם קליפתם

 

2 פלפלים ירוקים חריפים

 

1/2 ק"ג בשר טלה טחון (ניתן להחליף את בשר הכבש בבקר או לערבב ביניהם)

 

צרור פטרוזיליה קצוצה דק

 

בצל לבן קצוץ דק מאוד

 

כף בהרט

 

חצי כפית מלח

 

כפית פלפל שחור גרוס

 

300 גרם טחינה גולמית איכותית

 

260 גרם מים

 

מיץ מחצי לימון

 

2 כפות צנוברים קלויים

 

כפית סומק

 

עלי פטרוזיליה לקישוט

 

שמן זית

 

 

ההכנה:

 על גריל לוהט מניחים את החציל, העגבניות, הפלפל החריף והבצלים על קליפתם. קולים את הירקות היטב מכל הצדדים. כאשר החציל רך ושרוף מסירים אותו מהאש וכנ"ל לגבי שאר הירקות, כל אחד בתורו. הבצל צריך להישרף זמן ארוך יותר משאר הירקות, קליפתו צריכה להיות מפוחמת לחלוטין והוא צריך להיות רך למגע. מניחים את הירקות לצינון ומקלפים אותם היטב מקליפתם המפויחת.

חותכים את הירקות לחתיכות גסות ומסדרים בתבנית חסינת אש.

 מערבבים את הבשר הטחון עם הפטרוזיליה הקצוצה, הבצל הקצוץ, מלח, פלפל שחור ובהרט. את הבשר מחלקים לקציצות בינוניות, 8 קציצות בסך הכל.

מוסיפים לטחינה מיץ לימון ואת המים ומערבבים היטב לקבלת טחינה חלקה ולבנה, מתבלים במלח.

על גריל חם, נקי ומשומן, מניחים את הקציצות וצולים קלות משני הצדדים לקבלת סימני חריכה אך לא לטיגון מלא. מסירים את הקציצות מהאש ומסדרים אותן באופן אחיד בין הירקות הקלויים. יוצקים מעל הירקות והבשר את הטחינה הלבנה לכיסוי אחיד.

 מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות), עד אשר הטחינה משחימה. מוציאים את התבנית מהתנור ומקשטים בסומאק, צנוברים, עלי פטרוזיליה ומעט שמן זית.

 

באדיבות: מסעדת האחים (אבן גבירול 12, ת"א)
                להזמנת משלוח מהמסעדה: http://bit.ly/12bx23t

 

 

 

 


ראשית הדף | גרסא להדפסה
הפוך לדף הבית הוסף למועדפים מפת אתר שירות לקוחות ארכיון כתבות עכבר העיר אגאדיר סניפים מפת אתר רשתות המבורגר משלוחים שיפודי ציפורה משלוחי ג'חנון מסעדות טבעוניות מתכונים בנדורה שווארמה סוסו אנד סאנס